Tuesday, December 21, 2010

Baju Kurung Merah

Merah?? Satu warna yang amat aku benci dulu tapi kini menjadi pilihan hati. Berbaju kurung merah aku hari ini. Tak Tahu kenapa. Cuma terasa nak pakai hari ini, maka aku pakailah untuk keluar menyelesaikan urusan yang tertangguh. Kata orang, "benci2 lama2 sayang". Hehe.

Seperti Hadith Rasulullah juga ada menyebut:

"Cintailah kekasihmu sekadarnya sahaja, kerana boleh jadi dia akan menjadi orang yang kau benci suatu hari nanti. Dan bencilah orang yang kau benci sekadarnya sahaja, kerana boleh jadi dia akan menjadi kekasihmu suatu hari nanti"

Aku rasa kata-kata tersebut betul-betul terkena kat muka aku. Hehe. Straight trough my heart macam lagu BSB. Ambik kau sebijik! Hehe. Tapi takpe, aku still cool and steady. Kalau ada rezeki tak ke mana kan. Just wait and see. Kalau Allah dah takdirkannya begitu, maka begitulah. Andai tiada, maka tiadalah ia. Aku hanya redha dan terima dengan hati yang terbuka. Itu lebih baik dari kita sentiasa sedih, termenung sana sini, rasa hati tak tenang plus jiwa kacau (macam tu la aku rasa dulu hehe. walaupun sekarang macam ada simptom yang sama, i'll try to be better ;p). Kalau buat macam tu pun, bukan ada yang mampu tolong selain Dia kan. So, di mana asal kita, di situ jugalah kita kembali.~peace!

6 comments:

sePatu~gadIs~ said...

ha!! benci jd cinte....ak xsmpe ke tahap tu lagi..
tp yg ak benci ak mule suke!! same with u.. ak xsuke merah.. sbb ak gelap.. s0 ak mmg nyampah wal terang2 ckp.. ak xsuke merah.. atleast... Tuhan tu uji ak.. amik kaw!! dh tersuke kalwe merah... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ak trima... dh mcm jilat ludah sdri.. kih3...

sar said...

haha.. aku dah smpai tahap tu. naik lif lagi.. hehe..
hmm.. tu la psal.. dulu benci, skrg sayang.. haha.. ambik kaw! aku gler merah la kot skrg..
but.. black white choclte still in my heart.. gege..

Anonymous said...

aku? aku pun tak suke.. kulit aku kan htm manis sgt..tu yg malas pakai kaler merah,
tapi merah tu cantik,
nampak ayu, lagi2 kalu si pemakai tu baik hati cam ko.hik3..

sar said...

ceh.. itam manis la sangat kaw weh.. ;p
kaw puji2 ni ade ape2 ke beb?
aku xde duit besar nak ksik. sume duit kecik je..mau ke? hehe
thankz sbb sudi bca!

Sitikus~ said...

heehe duit beso ke kecik, aku terima je..hahaha..
ala puji sikit2 je..':p

sar said...

hehe.. maaf. Xde duit yg banyak wat mase ni. Sume duit aku nk guna. 1 sen banyak ler? mau kah? haha..