Friday, September 30, 2011

Soalan mudah, Jawapan?

Assalamualaikum... :D ~bahagia jumaat hari ni.


~takda kene mengena :D


Apa perasaan kamu apabila kamu mengingati seseorang yang tak sepatutnya kamu ingati?


..........







Apa perasaan kamu apabila kamu membayangkan seseorang yang tak sewajarnya kamu bayangkan?


...........


















~rasa bersalah!


i don't know what you feel, but He knows everything... :)

20 comments:

Kakzakie said...

Sar sayang... bayangkan kakak ada depan mata. Jom kita berdoa moga kita dipertemukan insan-insan yg membahagiakan...

Tak mahu bayangkan yg dah lepas-lepas....

zue said...

mmg rasa brsalah.

s a r said...

#kak zakie

akak sayang. :D
jom jom. itu lebih baik dari berangan yang bukan2.~saya la tu! :P

past is past. nak diingat semula rasanya tak mendatangkan hasil apa. waktu juga bukan boleh diulang semula kan. maka, kalau boleh tak nak ingat yang lepas2 dah.

thanks akak. inshaAllah sekiranya diberi kesempatan waktu, bertemulah nanti.

s a r said...

#cik zue

~uhu. ada rasa lebih baik dari tiada rasa langsung. :)

Pia said...

"assalamu'alaikum sar...salam jumaat..Hehe..akak kdg2 penah gak teringatkn seseorg yg tak sepatutnya...tp fikir positif jer,tak lebih dari itu..mungkin bila lama tak berjumpa hati jadi rindu,takpa..doalah kebaikan untuk sesiapapun yg kita ingat tu.."

luahfikiran said...

SALAM,
PILIHLAH INSAN YG BOLEH MEMBERIKAN KEBAIKAN KPD KITA !

delarocha said...

itu maknanya memory di otak masih berfungsi seperti biasa... ahakss

~PENCHENTA~ said...

Rasa berdosa. SANGAT! Ya Allah. Doakan saya kak. :(

s a r said...

#kak pia

waalaikumussalam kak.
~eheh. dah fikir positif takpe lagi kak. sebab kita mesti nakkan yang terbaik juga pada diri orang tu kan.

cuma bila dah -ve, lain benar rasanya. uhu~ astaghfirullahal'azim. rasa salah sangat2 kak! aduh!

s a r said...

#Dr. Luahfikiran :)

waalaikumussalam dr.
inshaAllah. itulah yang terbaik.
thanks dr.

#encik delarocha

~ahah. sudahlah tentu. kalau tak berfungsi payah la nampaknya. satu apa tak rasa kot. :D

s a r said...

#cik adik penchentaqu :D

alhamdulillah.
sebenarnya kekadang kita tak perasan kan sebab asyik sangat. tipulah akak tak pernah tak terfikir. ada je.

cuma bila muhasabah diri balik, sewajarnya tak terfikirkan orang yang tak sepatutnya. ada yang lebih wajar kita fikirkan dari fikir yang bukan2 kan. :)

kamu mula sibuk study kan. maka lepas ni bolehlah kamu fikirkan assignment yang bebanyak tu lepas ni. hee. inshaAllah dear. buat yang terbaik. doakan akak juga. :)

p/s- dik oi. last week akak balik ke kampus yang ku cintai sesangat tu. teringat pula kat kamu yang setia menghuni di sana. eheh.

Saleem Wahab said...

yup..he knows everything...

Norsha said...

perasaan yg tak sepatutnya, lupakanlah, sekalipun mungkin sukar.....

ghost writer said...

aku rasa,ingatan aku masih kuat kalau aku mengingatinya.

nobody said...

dear,

its up and downs in life
:)

sape lah orang bertuah tu ye
:)

hehe,
jangan marah...
saje ngusik :P

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar saudara/saudari,artikel yg menarik,saya jemput saudara supaya memberikan koementar/pandangan terhadap artikel yg di tulis oleh saya...harap memberikan komentar/pandangan yang tidak beremosi…hahahah

s a r said...

#encik saleem wahab

absolutely! thanks for stopping by here :)

#cik norsha

yup kak. sangat betul. better fikir benda yang berfaedah dari yang tidak-tidak. :)

#encik ghost writer

eh, lama tak nampak encik ghost. :)
~eheh. memang kuatlah kalau still boleh ingat. tak ingat tu memang problem la. :D

s a r said...

#cik nobody

yep. :)

ahaha. orang tu memang bertuah. tapi yang fikir ni langsung tak bertuah la. eheh.

its ok dear :D


#anak pendang

waalaikumussalam. eheh. inshaAllah, setakat ni belum yang emosi terlebih. :)

~PENCHENTA~ said...

Kenapa datang tak roger. Hee. Kalau tak boleh belanja guna kad kredit (meal plan). Hehehh. :)

s a r said...

~ahah. kalau tau nak belanja, akak tunggu dah depan kolej kamu. eheh. siap nak belanja pakai 'kredit kad' yang teruja tu. eheh