Thursday, June 2, 2011

You are not alone

Assalamualaikum :)


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

It is You we worship and You we ask for help.

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan. (1:5) 

19 comments:

Kakzakie said...

Assalamualaikum sar,

Walau dalam lubuk mana kita berada tetap Allah itu ada. Sendiri kita pada mata tapi Allah sentiasa menemani kita.

Sar bila nak cari teman serumah, tidur, berjalan dan bersembang mencurah hati?...

s a r said...

waalaikumussalam kak :)

iya kak. Dia penaman suka duka. tempat mengadu rayu. :)

~blushing tetiba :p

soalan akak power sangat pagi2 ni. ~eheh. niat hati membuak sangat nak jugak kak. desparate pun ada ni. :p
tapi terpaksa ditolak tepi jauh2. dulu. unstable sekarang. ada lagi yang belum tercapai, belum cukup layak nak jadi suri kat hati orang lain. ~uhu.. maka soal itu terpaksa dilupakan. waaa.. :'(

Wan said...

Salam cik sar :)

betul ckp kak zakie tu..

Allah tu sentiasa ada untuk hambanya..lupa mcmana pun kita kepada Dia..Allah tak akan pernah lupakan kita..

jgn bersedih ye..smoga Allah menemukan jodoh yg baik untuk cik sar..supaya cik sar tak sunyi lagi ;)

s a r said...

waalaikumussalam encek wan :)

:)

actually, this is not about jodoh eheh. but thanks ya.

macam2 perkara dalam hidup kita ni kan. bukan jodoh je keutamaan. ada je orang yang selalu happy menjalani hidup kat dunia ni tapi still rasa sunyi kan. kaya raya, gembira dengan orang sekelilingnya, kalau hati tak perasan wujudnya Dia, still sunyi kan. :)

ainnoraini said...

allah la tempat kite mengadu segala2nye...

dreamygirl said...

salam sar.
yes..i always feel alone yet i'm not alone.Allah is always here with me.
Doakan sar dapat jodoh yang baik..he2 =p

Piasara said...

"yes..lonely but not alone...itu pun kalau yg sedarlah,yg tak sedar asyik2 dok kata i sunyi,sepi....sbb hati tak terisi..heheh..pandai cakap jer akak ni kan.."

s a r said...

ainnoraini>

yup. itulah yang sewajarnya :)
thanks drop by here :)


dreamygirl>

waalaikumussalam beb :)
aduyai. thanks doakan. even that is not a priority. ehehe.

tak kisahlah kita dalam keadaan apa pun, Dia sentiasa menemani kan :)

s a r said...

kakpiasara>

ehehe. :p

tu la pasal. tu maybe yang terlebih emo tu kak ~eheh

liyana said...

pendek and penuh makna..thanks..

s a r said...

:)
you're most welcome sahabat :)

nobody said...

Assalamualaikum dear :)

rindu ^^
alhamdulillah, ade mase jap nak singgah sini :)

selalu Allah bersama di sisi, tapi kadang2 diri ini yang terlupakanNya...

astaghfirullah :(

erm...ingat lagi tak entry pasal jantung hati tu?

saye suke sangat :)

Muga cik adik manis ni dikurniakan encik hubby yang baik agamanya...

Amin :)

s a r said...

waalaikumussalam dear :)

rindu kamu juga. :p
busy ya kamu?

~eheh. malu saya. huu. terima kasih :) sayang kamu lebih la macam ni. :p

alhamdulillah. ingatan bersama. kalau saya terlupa, kamu juga boleh ingatkan. ingatan bersama.

ops! en.hubby? ehehe. thanks ya. semoga dia menjengah blog ni. ahah.
~perasan. :p

thanks jga ya kamu sempat juga datang sini :)

Mohd Yusuf said...

betul tu, kita akan rasa sunyi bila tak ingat Allah...

s a r said...

:)

yup. sunyi bila kita tak sedar Dia ada di sisi ;)

Cik SHiNJU said...

Assalamualaikum...

Semoga kita sentiasa berada di jalanNYA...

s a r said...

waalaikumussalam

InsyaAllah. itu sebaiknya. :)

dwaty said...

salam jejak kat sini...

s a r said...

waalaikumussalam

sila sila. terima kasih atas jejak kamu di sini. ^^,