Wednesday, June 29, 2011

Pujuk hatimu

Assalamualaikum....

ketiadaan hatinya again....
astaghfirullahal'azim...
Bibit indah mula terhias
Tapi hanya pinjaman sebentar
Diragut sebelum pengakhiran jalan
Merudum semangat menghakis kekuatan

~by s a r


SubhanaAllah...
terlalu melulu sendiri malu.
arghh...grrr...

11 comments:

Kakzakie said...

Ada keindahan diberi sebagai tatapan semata. Namun peluang diberi harus dipanjatkan dgn kesyukuran kerana suatu masa boleh dijadikan satu perbandingan. Ini kerana akan ada keindahan lebih hakiki akan diberikan sebagai ganjaran...

liyana said...

kenape ni?

ain revival said...

semoga hatimu tenang selalu~

fuad ansari said...

bersabarlah dengan ujian..
kehidupan harus diteruskan..
moga berjaya di pengakhiran jalan.. (",)

dreamygirl said...

salam..lawat sar..
suka berpuisi ye..hu2..
kalau ak buat puisi macam cara ak bercakap..ha3 -p

nobody said...

apakah yang berlaku dear ?

kurang dapat tangkap pulak :(

ehehe ~

mungkin kene bace banyak2 kali baru paham kowt...

muga kamu tak pape :)

take care, mish you ^^

s a r said...

cek dreamygirl>

waalaikumussalam beb. hee. biasalah. time otak terlebih hibernate, memang keluarlah ayat2 yang kadang2 aku pun macam pelik je. gift maybe. walhal sebelum ni mana nak suka bab2 puitis bagai ni. hee.

tapi ayat kaw senang nak faham apa. eheh. :)

s a r said...

cek nobody>

alhamdulillah. takda apa. biasalah bila angin monsun datang tanpa dipaksa dan tak diduga. memang serabut ler jadinya. eheh.

kamu take care kembali okey. miss u too :)

s a r said...

kakzakie,
cek liyana,
cek ain revival,
encek fuad ansari,

terima kasih kawan2. nothing happened. yup betul kata encek fuad & kakzakie.

Ujian. Keindahan yang diberi tidak akan kekal selamanya kan. Sekejap je Dia beri then ditarik balik even belum sempat rasa pun. baru bau2 je, tetiba ditarik tanpa pesan.

thanks again. :)

She's Gee said...

ada hikmah di sebalik kejadian.. Amin... ^^

s a r said...

yup gee. cuma hati ni kena lagi bersabar dan terus lagi bersabar. hikmah datang bukan sekelip mata kan. thanks gee. :)