Saturday, April 21, 2012

Jangan menangis!

Assalamualaikum........







Tolong jangan menangis......

14 comments:

Anonymous said...

tak salah kan menangis,untuk mengurang kan beban....

hansuke said...

sabar sar, jgn menangis :D

Pencari Allah said...

ALLAH kurniakan rasa, hargailah. tiada yang dijadikan sia-sia.

Noor W.Hudaa a.k.a Noorieda said...

Assalamualaikum wbt..

Akak, jangan menangis akak..nanti saya pun nangis jugaa... ;'(

delarocha said...

tabah

ratukasih said...

semoga ko kuat~~~ lama dah tak menyapa ko.... ko terlalu menyendiri tika ini~~~

s a r said...

ratu kasih>

~tak menyindiri pun hati sakit, menyindiri pun hati sakit. kaw rase apa yang terbaik patut aku buat? ohooo

ratukasih said...

bersabar n aku rasa ko tak perlu rasa terpinggir ataupun merendah diri..... biar apa org ckp........ yg ko rasa tak ok.... ko ignore je... tp kalu sebuah nasihat.... ko dgr dan amalkan~~ jgn pernah mengalah beb.... mgkin ko akan rasa.... bercakap n menasihatkan org tu mudah... tp kite yg kena nie... org len tak rasa........ bak kata pepatah.... berat mata memandang... berat lagi bahu memikul....
aku nk tnye... maybe soalan sensitif n aku harap ko jgn terasa... ko masih lg di umah ker?? mksudnyer still mencri keje g??.. kalu ko rasa ko mmpu sambung blaja g... aku rasa smbunglah blaja... tak rugi mana pun.... menmbah ilmu...... keep it up dear~~~ don't be sad~~ Allah always wif us... but we need berusaha dengan lebih gigih... jika arinie kita dan berusaha... besok kte kena berusaha lg....... n one more thing... jgn bimbang utk keluar dari kepompong keselesaan utk memperolehi sesuatu rezeki... means.... ko kena gak blaja berdikari n berani buat keputusan sendiri dan yakin Allah akan membantu dear..... InsyAAllah.....

s a r said...

tankiu beb, inshaAllah.
skrg ada je kat ruma.
macamlah aku tak immune dgn sume ni kan. aku ok je. bnyk sebab beb kenapa aku tak boleh nak suka2 keluar dari zon kpompong keselesaan bak kata kau kan. kalau kita boleh ignore bnyk benda, aku rasa bnyk bnda gak aku pkai langgar je skrg.

tp takpa lah kan. apa yg kt rancag bukan sume jdi kenyataan kan. aku buat mne yang mampu.

and psl study mmang tu pun rncangannya. kalau tak aku register bulan 2 aritu. tapi tak kena masa. and ada prob lain. so, aku postpone sampai bln 9 ni. inshaAllah. kalau dah mmg rezeki aku mmag smbg bljar, inshaAllah bulan 9 ni. and dalam masa yang sama jugak, aku ada la jgak buat bnda lain yg aku suka stakat ni. inshaAllah kalau ada rezeki, ada la. ;)

thanks a lot beb.

ratukasih said...

bguslah mcm itu~~~ remember~~ jgn pernan mengalah ok.... mgkin kita tak selalu jumpe... n mungkin kita jrang share tntng kehidupan kita~ n mgkin kita jarang bermsg.... bmsg pun ble ada kenduri2 kwen mmber~~~... tpi aku sentiasa ada if ko nk bercerita ngan aku.... n we friend forever ok.......

aku agak sedih tgk berhubungan aku ngan member2 skolah aku..... seperti aku tkde kwn baik masa skolah~~~ jdi aku hrp smoga kita bersahabat smpai ble2... walupun jrng kite berjumpe~~~ aku rindukan kwn2 skolah aku.....aku rasa menyesal sbb pernah meninggalkan kwn2 aku dulu kerana sebuah cinta yang tak pasti... tp aku rasa semua ada hikmah n pengajaran pada aku..... semoga ukhuwah kita sentiasa kekal~~~

s a r said...

inshaAllah beb.

kalau kaw dulu tinggalkan kawan2, then now mcm takda kawan..

aku.
aku dulu memang rapat dgn kwn2, aku tak tinggal dorang, tp skrang dorang yg tgal aku. so, apa boleh buatkan. aku pun skrg pakai main tingal jugaklah.

kadang2 beb, sahabat yang kekal bukanlah sahabat yg plu call hari2, sms hari, jmpa selalu. cth mcm aku dgn nurul. dari tadika tak pernah rapat n tak prnh jdi geng. cuma pegi skola sama, balik sama, kena ujan panas pun sesama. msg2 dh smbung bljr pun, takdanya nak call ke sms sllu pun. sebulan kekadang lgsung snyap. tapi alhamdulillah aku kekal dengan dia sampai hari ni dan skrg boleh nak kongsi segalanya wpun dulu tak pernah jd BFF. :)

inshaAllah beb. aku pun tak mintak hub aku dgn kwn2 tputus. cuma skrg aku redha je la dgn kawan2 ni. ada yg sudi nak kawn, aku kwn je la. kalau dah dorang dah taknak, apa kita boleh buat kan.

kalau pasal kisah lalu kaw tu, erm, rasanya aku pernah cakap dgn kaw. sbb time tu kaw memang asengkan diri je. aku igt lg aku psn dgn kaw 'try' kawan je mcm dulu. tapi lepas tu, kaw blas balik apa yg aku cakap, kaw kata langsung tak boleh terima dorang. lepas dari tu, aku tak pernah lagi nak ingatkan kaw beb. sebab aku faham, kau yg rasa sume tu kan. bukan aku. aku ni pandai cakap aja time tu.

benda dah lepas pun kan. senang cerita, sebab masing2 dah ada life masing2. kadang2 kawan2 lama ni dah macam tak berapa nak ingat dah sebab dah ada kawan baru dan lagi rapat pulak dengan kawan baru. Terutamanya bila kawan tu hari2 ada depan mata.(~tu ajalah ayat aku dgn nurul kalau jumpa and borak2 pasal member2 lama.)

aku mengakulah beb. kalau bab kawan2 ni sebnrnya aku jadi snsitif sangat. kalau ada yang tak kena, cepat je nak terasa. but, terasa skjap ajalah. lepas tu okay balik. dan kalau boleh memang tak nak lost langsung dgn kwn2 yg ada. terutamanya yang memang dah rapat berthun2 lamanya. dalam 'dunia' aku skrg ni beb, aku terasa ada dua aja kawan aku yg betul2 ada walaupun dorang takda depan mata. "nurul dengan kwn mse aku dip dulu". kawan aku tu dah 3 tahun aku tak jmp but stil cntact. nurul pun cam tu jgak. jarang sgt dpt jmpa. sekali dah jumpa jadi gila sekejap. hee

sabar ajalah beb. masa tu bkn boleh diputar kan. klau tak, kita semua takkan buat kesalahan yg kt dah buat tu kan.

inshaAllah beb. selagi ada aku, inshaAllah bersahabatlah kita hingga ke akhirnya. inshaAllah aminn. :)

ratukasih said...

aku tak nak masa berputar semula~~~ kalu di beri peluang pun.... sbb apa yg aku ada skrg.... aku bahagia..... cume mungkin dari segi perhubungan dengan kwn2 skolah aku agak terkilan.. tu jer..... bcoz.... ngan kwn2 dip.... kwn2 keje.... kwn masa PLKN..... n kwn selepas abis sekolah.... aku sgt menjaga n rapat gler...... kdng2 pada diorg aku meluah..... mereka2 semua sentiasa ada disisi aku... sbb tu aku kata aku tak mo masa di putarkan blik...... aku bahagia apa yg aku ada............

mencari kwn untuk sama2 susah mmg susah... tp kalu kwn masa senng mmg mudah~~~

s a r said...

masa yang dah lepas buat kita merenung kembali bukan? kan hikmah tu. kita sedar dah buat silap yang lalu.

aku pun tak nak masa diputar walaupun keadaan aku sekarang tak sebaik yang lain. tapi alhamdulillah. aku senang apa yang aku ada hingga tak perlu aku meminta-minta untuk mengadakannya.

memang pun beb. kawan masa senang memanglah berlambak. masa susah, sendiri kena tanggung. takda sapa nak rasa susah kan. tu pasal kawan time susah memang payah.

nak buat macam mana kan, tu la lumrah manusia hari ni. kesenangan yang dicari, kesusahan kalau boleh memang taknak ada langsung dalam kamus hidup. ye tak?

ratukasih said...

btul tu~~~~~ kwn n sahabat dua perkataan n mkna yg berbeza~~~~~ takpelah..... just move forword...