Tuesday, January 3, 2012

Breaking the Magician's Code



Assalamualaikum :D

Cyrill dengan magic mampu menjadikan duit dsb...

David Blaine dengan menghilangkan helikopter sekelip mata dsb...

Criss Angle dengan magic mengapungkan dirinya dsb...

dan banyak lagilah nama-nama yang aku sendiri tak kenal. tidak kurang juga ada di Malaysia ni...
~aku memang selalu membebel dengan my lil'bro yang suka benar dengan rancangan tv libatkan magic2 ni.  maklumlah.. walaupun sekadar hiburan semata, ianya boleh buatkan kita TERKAGUM lebih dengan keupayan dorang2 ni. hmmm...

erm... tapi ada lagi yang Maha Hebat apa... tak payah nak susah-susah buat latihan, tuntut ilmu sihir segala. :D



Dia....buat bot besar terparking atas rumah... tinggalkan sebuah masjid berdiri kukuh sedangkan sekelilingnya musnah ditelan lautan.... hujan turun... kejap terang kejap gelap... awan cantik2... bintang kelip-kelip... haiwan berkelip2 pun ada... bukan tu je... Dia buat kita boleh bernafas, buat kita boleh menaip entah apa-apa sekarang ni... fikir melalut dan ke laut sekarang ni... :D

~Allahuakbar~

Tumblr_lwumkox4wh1qdu4dpo1_500_large

11 comments:

Cikgu Ma said...

kemanakah fikiran and yg hakiki??hehhe

sar, lama betol menyepi..

gurukah aku???

fuad ansari said...

sukar utk dinafikan, magik Dia memang yang terbaik..

Dia buat magik dengan perantaraan Nabi Musa a.s, (tongkat jadi ular, ular jadi tongkat balik,) ahli magik pun masuk Islam..

(",)

Cik Gee said...

Siapa lagi kalau bukan Dia kan? (:

alah, yg kat tv tu propa belaka.. mane ade semua tu.. tipu..

Pencari ALLAH said...

ALLAH MAHA ESA :)

s a r said...

#cikgu ma

erm, itu la dia kan... kita ni banyak melihat dengan mata. tak nampak apa yang tersirat.

p/s- hee. memang lama. ada weding kak. saya ni orang lain yang nak kawen saya yang busy, hee.

#encik fuad.

sangat betul~ :)

ashabul khafi tu pun magic Dia jugak tu. :)

s a r said...

#miss gee

haah gee. rasanya macam mata kita yang dikaburkan. tapi itu pun berlaku sebab izin Dia kan. lagi magic! hee

#pencari Allah

yep. absolutely!

delarocha said...

kekuasaan-Nya tidak boleh ditandingi

Kakzakie said...

Boleh kenyit-kenyit, boleh jeling-jeling, boleh senyum, boleh bersin, boleh ketawa... hebat tak?

Bayangkan kalau tak boleh buang angin pun dah susah kan...

Allah hu akbar!!

Cikgu Ma said...

emang dasar magic Allah sangat besar...hidupkan orang mati di akhirat kelak =)

**watak novel gemersik kalbu akak x ingat la ...

s a r said...

erm, aritu tgok mcm lain sikit dr novel kot..

Akeyla Frr . said...

hehehe. hebat<3 but sometimes takut sikit. hihihih