Tuesday, December 18, 2012

Saya sangat.. hmm..



Assalamualaikum.

Bila dah namanya perempuan, yang miliki segala kelembutan dan seangkatan dengannya, sudah semestinya pandangan mata sejuk sentiasa.

Dan apabila andai perempuan itu dengan tidak semena-mena berubah 'wajah' hanya kerana kesalahan yang dicetuskan oleh seorang lelaki yang berpendidikan, dipandang tinggi dsb, alangkah sangat...hm..

Bila marah, macam biasalah. Macam-macam boleh keluar dari mulut. Terutamanya dah tentulah yang buruk belaka. Sukar untuk melihat orang yang sedang marah akan mengeluarkan kata-kata manis. :D.

Saya sangat terkejut + kesian kepada si lelaki menerima maki hamun seorang wanita yang saya rasakan sangat ayu + sopan + lemah lembut + baik + berpelajaran tinggi.

Entah di mana silapnya apabila kita cuba menegur ataupun cuba menyabarkan/meredakan kemarahan seseorang itu, masing-masing tak boleh terima. Tetap juga mahu memilih kemarahan. Hm..

Iyalah.. Kita hanya boleh bercakap sahaja kan? Dia yang terlibat dalam masalah, kita tak tahu apa yang dirasa. Biarlah.. Semoga kedua-duanya mendapat keredhaan dariNya. :)


~ehem ehem. SABAR semudah dikata kan..

11 comments:

Pencari Allah said...

Cik sar, boleh saya kenal cik sar dengan lebih rapat sebagai kawan ? :)

s a r said...

boleh! :)

Pencari Allah said...

terima kasih :)

#thelagidanlagi said...

fuh~ lumrah.

Cik Gee said...

jadikan iktibar kan sar.. huhu.. ~~

dah lame x blogwalking. sar ape khabar?

s a r said...

alhamdulillah.

lama sangat~! hoho

kamu?

Abu Zarim Mohamad said...

Alhamdulillah...moga Allah mudahkan segala urusan kite dan Allah izinkan kite utk capai cita2 kie..:)

Efandi Yusop said...

Assalammualaikum, Pekabar. Semoga segalanya di permudahkan.

s a r said...

waalaikumussalam. alhamdulillah.
inshaAllah. Harapnya begitulah. :)

nurul said...

Salam sar.Saya sangat...rindu kat awak..ahaks..apa khabar sekarangni..sibuknye dia..sar,mailah lawat forum ni-halaqah.net Aku suka masuk forumni..best,banyak topik yang bagus..sampaikan aku dah malas nak post kat blog..ha2..ok,take care -)

s a r said...

waalaikumussalam beb.

rindu kamu juga. alhamdulillah.

aku bukan sibuk. cuma aku tak berpeluang nak masuk forum2. aku dah tak pakai bb. inshaAllah nanti join kaw dekat sana. hari tu aku ada gak masuk. register sume. tapi aku macam tak faham sikit.