Tuesday, September 25, 2012

Kerana mulut?



assalamualaikum..


kerana mulut memang badan binasa.

kenapa binasa?

sebab putus sedara...

maknanya?

kerana mulut, putus sedara.

makanya?

jagalah mulut sebelum berkata2 sebab sesama manusia masih lagi ada perasaan yang Dia kurniakan untuk rasa sensitif dalam segala hal. Sekian.

13 comments:

ghost writer said...

bagaimana kalau yang kerana mulut tapi orang itu bukan sedara? akan dipanggilkah begini; kerana mulut, putus rahmat.

s a r said...

incik ghost

erm, kalau bukan sedara pun, rasenya tteap juga putus sedara. tapi putus SAUDARA. :)

putus rahmat dan segalanya2 pun memang ya juga.. :'(

Ann Ishak said...

itulah dia setajam2 pisau, tajam lagi mulut manusia

Bebaskan Mindaku said...

salam sar...
ada orang ikut sedap mulut je cakap kan... itu yg saya tak suka, takde mengerti perasaan orang lain yang mendengarnya... :D

ratukasih said...

Assalammaualaikum...

uit.. lama tak dgr kabo hang... hrp2 ko sihat... sowi r.... bukan tak nk tegur ko selalu... cumer aku tkut nnti kalu aku tegur ko... ko ckp.. tyme susah bru crik ko...... nk sgt tegur ko... tp tkpelh.. nie dah tegur dah....

bleh ke aku tnye... ko skrg buat apa??? keje kat mana....... mmg agak lama tak menyapa ko.... bizi cket skrg nie........

s a r said...

waalaikumussalam RATU KASIH.

oit, siap nak perli2 aku. meseg je la. tu pun kalau nak mesej. ;P

macam biasa la. aritu keje sekjap. behnti dah. hoho

tkada hal la beb kau nk tgur ke tak, aku tak kisah pun. :)

Cik Gee said...

lame x dgr citer.. pe kabor? saya pon tenggelam timbul dlm dunia blog nih.. hehehhe... =)

omt, mmg mulut tu lagi berbisa.. sbb mata pedang pon x setajam hujung lidah.. =)

s a r said...

cik gee

hehe. samala. macam tenggelam lama ada pun ye jugak. ehehe

fuad ansari said...

rindu nak mengunjungi dan memberi komen di sini...

tuan blog sihat? (",)

pernah dengar kata2, "byk cakap, byk dosa.. byk dosa, masuk neraka.. "(",)

fuad ansari said...

eh silap2...

"byk cakap, byk salah cakap.. banyak salah cakap, byk dosa.. byk dosa, masuk neraka.. " (",)

s a r said...

alhamdulillah. diberi kesihatan yang agak baik lagi ;)

lama sungguh incik fuad bercuti dari berbloging rasanya ya.. :)

fuad ansari said...

cuti2 malaysia.. (",)

nurul said...

Sar,terasa nostalgic masuk blog ni dengar background song ni..hu2