Sunday, September 2, 2012

Fikir dalam senyuman ^___^



assalamualaikum :D  ~uit. salam aidilfitri yang dah nak habis. :)

~entry carik pasal :D




"Apakah satu keadilan jika dua orang yang terlibat dengan kecurian, seorang dipotong tangan sedangkan seorang lagi dipenjara kerana berbeza agama?" 
~Dr. Mohd Asri Zainul Abidin
metro ahad, 2 sept 2012




--------------------

Lain manusia lain fahamnya. Kadang-kadang disebabkan sepatah perkataan pun, manusia boleh salah tafsir. Masing-masing ada pendapat sendirikan? Ada pula yang tak boleh terima pendapata orang lain. Ada pula boleh cerna pendapat orang lain tapi still nak tegakkan pendapat diri sendiri. Kalau boleh masing-masing nak  pegang pendapat sendirilah.

Tetapi ada pula yang sanggup menjadi lalang. Ditiup ke kanan boleh, ke kiri pun mahu ikut. Dengan pandangan mata kasar, macam redha aja. Pandangan mata lain pula berkata, macam langsung takda pendirian. See? itu pun dah ada dua pandangan yang berbeza.

Makanya, moh ler kita fikir-fikirkan dalam senyuman paling ikhlas dalam dunia.


~no offence! peace! :D

5 comments:

Pencari Allah said...

Kita tak boleh nak ubah pendirian orang lain walau bertelagah sekalipun menang, orang yang kalah hujahannya tetap dengan hak dan pendiriannya jauh dari dalam sudut hati mereka. Hormatilah pendirian mereka walau tiada setuju. Keadaan luar biasa akan berlaku di mana orang akan menghormati kita jika melakukan demikian. Bantu apa yang orang hendak buat. :)

Pencari Allah said...

Saya suka lagu dalam blog akak. Terima kasih :)

hansuke said...

salam.

wei selamat hari raya..hehe~

cam biasa, aku tak nak comment pasal post ko, cuma aku nka cakap pic ko tu comel..haha~

lama ko menghilang. apa citer. tulis la email kat aku citer kisah ko panjang2..:P

k, take care beb :)

p/s: jiwang skang ek, siap ada lagu blog lagi tu, hahaha~

s a r said...

hansuke>

uit.

banyak la jiwang. jiwa kacau ada la. aaha

Cikgu Ma said...

a big smile to you dear =_=

mana pergi ni? ^_^