Saturday, July 14, 2012

Marilah jaga ;)

Assalamualaikum :D


~takda kena mengena :)



"Sesungguhnya dalam diri manusia terdapat segumpal darah, apabila ia baik, maka baiklah seluruh tubuhnya. Apabila ia buruk, maka buruklah seluruh tubuhnya (alaa wahiyal qolbu) ia adalah hati."
~riwayat Bukhari dan Muslim



~sekian~

8 comments:

KY said...

InsyaAllah...jangan biarkan hati kita mati

fuad ansari said...

ada orang kata, qolbu=heart=jantung.. (",)

ghost writer said...

dan sebahagiannya dikawal oleh akal.

MN Taufeeq said...

tip ubati hati antaranya?insya-Allah boleh klik http://perantau-isz.blogspot.com/2010/03/qalbun-nur-dari-kelab-rakan-islah.html

menusuk hati said...

jaga hati hiasi peribadi.

nurul said...

macam mana nak tahu hati kita ni baik ke tak..

nurul said...

sar,tak tahu dah kali ke berapa aku tukar template.. ingat tak template aku dulu2 he3..aku ingat blog ko dulu warna merah kan?warna brown ada kayu,warna brown ada pasu..hehe

s a r said...

Nurul>

beb, soalan kaw tu aky tak boleh la nak jawab. tapo pendapat aku, bila kita dah tahu hati kita baik, kita akan jadi riak dan confident je apa yg kita buat sume dah betul. and nanti kita langsung takda usaha pun nak betulkan or tingkatkan diri lagi untuk jadi lagi baik. :)

pendapat aku je la. :)