Thursday, March 24, 2011

H a t i again

Assalamualaikum


Keputusan dibuat
    berbelah bagi...
       Perubahan bermula
          ragu-ragu...
              Kaki melangkah
                 tiada keyakinan...
                   Setapak melangkah
                      digigit resah...


                                    Jalan yang gelap
                                        sedikit sinar...
                                            Sinar cahaya
                                               beri panduan...
                                                  Terang benderang
                                                     hilang kegelapan...

                                                               Dipanjangkan langkah
                                                                 sedikit kedinginan...
            Toleh ke belakang
              segaris senyuman...
                Yakin melangkah
                   rasa ketenangan...
                     Toleh ke belakang
                       menitip pesan...
                        sedekah senyuman...

                          Perlahan melangkah
                        toleh ke belakang... 
                                                                            Disapa kasar
                                                                         sedikit sentapan...
                                                                       Kekecewaan menampar
                                                                     kelemahan terpancar...
                                                                  Sinaran cahaya
                                                               menggamit ketenangan... 
                                                             menyalur kekuatan...
                                                           merangsang ketabahan...
                                                       Alhamdulillah 
                                                    Pencipta sekalian alam...
                                                 Allahuakbar...


Apa yang berbelah bagi?...h a t i
Apa yang ragu-ragu?...h a t i
Apa yang tiada keyakinan?...h a t i
Apa yang digigit resah?...h a t i
Apa yang rasa ketenangan?...h a t i
Apa yang rasa sentapan?...h a t i 
Apa yang ditampar kekecewaan?...h a t i
Apa yang lemah?...h a t i
Apa yang kuat?...h a t i
Apa yang tabah?...h a t i 
Diterangkan dan dibukakan pintu.... H A T I
Alhamdulillah...InsyaAllah...

8 comments:

Piasara said...

"hati...baik kena berhati-hati ni..makan hati,susah hati sakit hati semua penyakit hati tu kan...baik kita suka hati supaya tak stress kan..hehehe.."

s a r said...

haha.. kakpia, u make me laugh la kak.. gege,..

yela.. banyak sangat penyakit hati, buat susah hati je.. hidup pun tak meriah.. hee..

katakan tidak pada stress..
hypertension pun hilang.. ngee..

dreamygirl said...

uit..lawanye..berpusing2 lagi post psl hati..huhu

s a r said...

uit.. hee...

ni hasil keje orang takda keje+tak tido+ada masalah kesihatan :p

kalau kaw jadi cam aku beb, confirm terlebih kreatif dah.. ngee..

thanks comment beb~ :)

p/s-uit, cepat cari charger baru,.. msg aku.. hee.. :p

ratukasih said...

hati??????
sedapnyer mereka bg mereka yg suke mkn ati ayam..... he he he..
(mcm tkde kena mengena jer komen ini... lalalalal~~~)

s a r said...

cesss.. sah lari topik! :p

anywy, thanks comment yang sangat memberangsangkan. :p

AZWA ISHAK said...

entry yg cantek dan menarik...
^_^

s a r said...

^__^

salam. thank you so much! :)